Fiskedeller (danska fiskbullar)

Det här är en rätt som är mycket populär i Danmark och tillhör det som man bara SKA kunna i ett kök. Nästanpå en nationalrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ kg torskfilé (eller annan vitfisk), benfri
  • 50 g späck, rökt (ta det feta på en bit bacon t.ex.)
  • 1 lök
  • 1ägg
  • 1 msk ströbröd
  • Salt
  • Svartpeppar, finmalen
  • Vatten

Gör så här

  1. Fisken kokas, kyls och mosas med en gaffel. Det ska inte vara alltför finfördelat.
  2. Finhacka späcket och tillsätt det tillsammans med finhackad lök, ströbröd, salt och peppar.
  3. Rör samman det hela och tillsätt lite vatten åt gången tills färsen har ungefär samma konsistens som köttbullssmet.
  4. Färsen formas till c:a 8 "biffar" - ungefär som pannbiffar i storlek. Vänd dem i ströbröd innan de läggs i stekpannan.
  5. Stek c:a 10 minuter per sida på svag värme tills de är gyllenbruna och genomlagade.
  6. Servera med kokt potatis och persiljesås (alternativt skirat smör med hackad persilja).
  7. TIPS: För dig som är glutenallergiker går det alldeles utmärkt att använda glutenfritt ströbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept