Fiskfärs med kall gräslökssås

Smaklig spis, och försök gärna hitta ekologiska alternativ :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 225 g skinnfri laxfilé i bitar
  • 125 g sejfilé eller annan vitfisk
  • 3/4 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl minifraiche
  • 1 ägg
  • 1 msk hackad dill
  • ½ msk konc. fond (kyckling, grönsaks eller fisk)
  • Sås:
  • 1 dl minifraiche
  • 1 msk lättmajonäs
  • 1 msk gräslök, skivad
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Lägg fisken i matberedarskålen med kniven monterad. Salta och kör samman till en smidig färs. Tillsätt någon nypa vitpeppar, minifraichen, ägg, dill och fond. Kör tills allt blandats väl.
  2. Lägg fiskfärsen i en liten smod ugnssäker form och släta till ytan med en kniv.
  3. Grädda i mitten av ugnen 175 grader, c:a 20 minuter.
  4. Blanda minifraiche, majonäs, gräslök, salt och peppar till en sås.
  5. Servera fiskfärsen med sås, kot potatis och t ex morot, broccoli och sockerärtor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr