Fiskfärsbiff med citronsås

Enkelt, snabbt och god maträtt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g sejfilé eller liknande fisk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl lagalätt
  • 1 msk hackad dill
  • 1/4 krm nymald vitpeppar
  • 1 msk matfett till att steka med
  • Sås:
  • 1 dl minifraiche
  • 1/4 citron, rivet skal
  • 1 tsk flytande honung
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Mixa samman fisken med salt, ägg, potatismjöl och lagalätt. Tillsätt dill och vitpeppar. Forma färsen till två biffar och lägg på ett smörpapper.
  2. Smält smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme, ca 3–4 minuter per sida.
  3. Rör ihop minifraiche med citronskal och honung. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera biffarna med pressad potatis, kokta gröna ärtor, sallad och sås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…