Fiskfrityr med bananer.

Friterad fisk med bananer är gott när kassan är skral.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 500 g fiskfilé av någon vit sort (t ex spätta, gös, vitling)
  • Salt
  • Citron
  • Olja till fritering
  • 4-6 tomater
  • Smör eller margarin
  • Klippt persilja
  • 4 små bananer
  • Curry
  • Till frityrsmet:
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl olja
  • 1 litet ägg

Gör så här

  1. Dela ev fiskfiléerna på längden, salta och droppa på lite citron.
  2. Blanda till frityrsmeten men vispa inte i den i onödan - då blir den lätt bläsig vid friteringen.
  3. Värm ganska rikligt med olja i en stekpanna med höga kanter. Oljan skall vara ca 180° varm. Kontrollera temperaturen med en specialtermometer.
  4. Doppa fisken i smeten och låt den droppa av lite. Fritera i små omgångar så att oljan inte svalnar för mycket. Låt den färdigfriterade fisken droppa av på hushållspapper.
  5. Doppa tomaterna i kokande vatten och drag av skalet. Ställ tomaterna i en liten kastrull och värm dem under lock med 1 tsk matfett. Strö lite klippt persilja på.
  6. Halvera bananerna på längden och stek dem i matfett med en aning curry.
  7. Lägg upp fisken - frasigt nyfriterad - på varmt serveringsfat, med bananerna och tomaterna vid sidan.
  8. Gott att servera till:
  9. Små kokta potatisar, rullade i klippt persilja, och en gräddmajonnäs eller gräddfilssäs, smaksatt med citron.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…