Fiskgratäng

Bra mat!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 gr torsk eller sej
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • Smör eller margarin
  • 2 msk hackad persilja
  • 6 msk majonnäs
  • 3 tsk senap (Graveleijs, eller annan starkare senap)
  • 3 dl mjölk
  • 2-3 tsk ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär den något tinade fisken i ca 2 cm tjocka skivor
  3. Smörj ett ugnssäkert fat (fatet ska helst ha de måtten att fisken knappt täcks av såsen) och strö mjölet i botten
  4. Lägg fisken i fatet och strö över saltet
  5. Hacka och fräs löken i lite fett
  6. Täck fisken med löken och persiljan.
  7. Blanda majonnäs, senap och mjölk och häll över fisken.
  8. Strö över ströbröd
  9. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  10. Servera med kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept