Fiskgratäng

En klassisk fiskgratäng

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt torsk eller sej
  • 1 hackad gul lök
  • 400 g kräftost
  • 2 dl créme fraiche
  • Citronpeppar
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Tina fisken. Blanda 1 hackad gul lök och kräftost med 2 dl creme fraiche. Lägg fisken i en smord ugnssäkerform, krydda med citronpeppar och bre över röran. Strö 1 dl riven ost över.
  2. Gratinera i ugn i 200 grader ca: 20 minuter. Servera till kokt potatis och gröna kokta ärtor.

Kommentarer

Första fiskreceptet jag nånsin provat, och jag äälskar det! Det var ju så jätte gott! Till och med kräsna 4 åringen åt bra! :) Så, tack! 5:a från oss med!
Den här gratängen får en klar 5. Vi äter aldrig fisk här hemma, men sedan jag hittade detta receptet så återkommer det ofta. Spritsar mos runt fisken och varierar med olika ostar varje gång! Kan rekommendera Hummer & krabbost & rödlök!
Supergod Spritsade moser runt fisken och hade ärtor till
Vi gjorde med räkost istället och tillsatte också dill. Vart supergott!!! En klar 5:a från hela familjen!
Gjorde din fiskgratäng idag. Jättegod!!!!! Enkel och god!!Jag kommer att göra den många gånger till!!!! Tack för receptet!!!
Gjorde denna gratäng igår fast med skagenosten, mm den va god..Blir fem stjärnor från mig...

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr