Fiskgratäng med färska räkor

När min pappa lagar den här gratängen hemma så är det fest!! Det tycker hela familjen och alla andra som smakat på den, serveras med fördel tillsammans med en god sallad

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • Gratängsås:
  • 1 msk smör el margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • Fiskspad + kaffegrädde (4 dl sammanlagt)
  • 1 äggula
  • Salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk hackad dill
  • 250 g färska räkor
  • Garnering:
  • 2 msk riven ost
  • 4 port potatismos
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Lägg fisken i välsmord form och strö på salt. Häll på vattnet och täck för med ugnsfolie. Bräsera i ugn 225º, 10-15 min. Häll försiktigt av fiskspadet och använd till såsen.
  2. Fräs smör och mjöl, späd med vätska och låt såsen koka 3-5 min och låt svalna. Blanda ner äggulan. Smaksätt med salt och peppar, rör ner dill och räkor. Bred såsen över fisken och strö osten över.
  3. Gratinera med mos i ugnen på 275 grader i 10 min eller tills rätten fått färg.

Kommentarer

Hejsan, vattnet som behövs till fisken är 1 dl, så fiskspaden blir inte mer, lägg till kaffegrädde så att det blir 4 dl sammanlagt, beror ju lite på hur mkt fiskspad som ångat bort under tillagningen... Hoppas den smakar
hej jag undrar när man häller ner kaffegrädden? det står 4 dl sammanlagt fiskspad och grädda så ska man ta hälften av varje eller se hur mkt fiskspad det blir och sen lägga till grädden så det blir 4 dl? är förvirrad =) svara gärna

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…