Fiskgratäng med gösfilé

Enkelt men känns lite lyxigt :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Potatismos för 4 personer som du har blandat i ett ägg i.
  • 400-500 g fiskfilé (i mitt fall gös)
  • 1 burk räkstuvning (jag använde Abbas)
  • 1 ½ dl Laga Lätt matlagningsgrädde
  • 1 hackad urkärnad tomat
  • Lite persilja
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • 1 dl riven ost
  • Körsbärstomater

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form som rymmer filéerna och placera dem där i.
  2. Spritsa (eller lägg fint) potatismoset längs kanten på formen
  3. Blanda räkstuvningen med matlagningsgrädden, den hackade tomaten och persiljan och bred detta över fisken.
  4. Mal lite svartpeppar och paprikapulver över och strö sedan över riven ost.
  5. Sätt in i ugnen (200 grader) i ca 15-20 minuter tills potatismoset har fått en fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ullac

Fisksoppe-gryta

Detta är ett mellanting mellan fiskgryta och soppa. Äts i djupa tillrikar. Man kan byta ut grönsakerna, man behöver ju inte alls ha både…