Fiskgratäng med potatis/morotsmos

Lätt att förbereda och smakar himmelskt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 800 g mjölig potatis
  • 200 g morötter
  • ½ purjolök
  • 250 ml Milda mat extra
  • ½ förpackning fryst dill
  • 1 ägg
  • 2 msk smör
  • 2-3 msk mjölk
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Tina upp torskblocket. Lägg i en smord form.
  2. Skala potatis och morötter, koka i ungefär 20-25 min. Gör inget om de blir lite överkokta.
  3. Häll av vattnet. Mosa potatisen och morötterna direkt i grytan. Tillsätt smör och ägg. Vispa med elvisp. Tillsätt mjölken, vispa till lagom mos konsistens. Peppra och salta.
  4. Sätt ugnen på 200 grader C.
  5. Skölj purjolöken, hacka i ringar. Strö över fiskblocket.
  6. Blanda Milda mat extra och dill i en bunke.
  7. Spritsa ut moset runt om fiskblocket. Häll dillsåsen över fisken.
  8. In i mitten av ugnen ungefär en timme.
  9. Täck med folie efter ungefär 30 min, annars blir moset bränt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept