Fiskgratäng med pressad potatis

Mjölk- och sojaproteinfri gratäng!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 gr fiskfilé (torsk, sej)
  • 75 gr mjölkfritt margarin
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 50 gr färska champinjoner
  • 1 purjolök
  • 1 dl smulat,
  • vitt bröd (mjölk- och sojaproteinfritt)
  • ca 1 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Fryst fiskblock tinas något och skärs i bitar. Lägg fisken på ugnssäkert fat, smord med mjölkfritt margarin. Smält fettet i en kastrull. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Fräs hacket i mjölkfritt margarin ca 5 minuter. Rör ned smulat bröd och späd med vatten. Fördela blandningen över fisken. Gratinera ca 30 minuter tills gratängen fått fin färg och är klar. Serveras till pressad potatis och någon grönsak. Receptet kommer från Nicklas kokbok.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept