Fiskgratäng med senapsgrädde

Vad kan vara godare än en gratäng på torskfilé, med ris, blandad sallad och bröd?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g torsk- eller sejfilé
  • 1 medelstor purjolök
  • Ca ½ dl hackad persilja
  • Rivet skal av en ½ citron
  • 1 tsk salt
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ½ msk senap
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Ugnstemperatur 225º C.
  2. Tina fisken om den är djupfryst.
  3. Skiva purjon fint och bred ut den i en ugnssäker form. Strö över persilja och citronskal.
  4. Lägg på fisken och salta.
  5. Blanda grädde, mjöl och senap och häll över.
  6. Sätt in i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  7. Servera ris, blandad sallad och grovt portionsbröd.
  8. Färsk frukt efter.

Kommentarer

det blev jättegott. Jag tog gul lök i stället för purjolök o gul paprika. Det fräste jag i en kastrull och gjorde såsen där i.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…