Fiskgratäng med skaldjur

Känn doften av hav från de olika råvarorna som behövs för att laga denna härliga fiskgratäng.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 - 600 g färsk eller djupfryst fiskfilé , exempelvis spätta
  • 3 dl fiskbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • Dill
  • Sås:
  • 3 dl fiskspad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 äggula
  • 200 g skalade räkor
  • 1 burk musslor i vatten
  • 8 färska skivade champinjoner
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

  1. Lägg de tinade filéerna dubbelvikta i en ugnssäker form.
  2. Koka upp fiskbuljong, vin och dill. Häll blandningen över fisken.
  3. Täck formen med folie och låt stå i 225 grader 10-15 minuter tills fisken är vit och ogenomskinlig.
  4. Häll av fiskspadet i en kastrull. Låt koka upp och tillsätt grädden.
  5. Rör samman matfett och mjöl, klicka ner blandningen i såsen. Koka upp och ta kastrullen från värmen.
  6. Rör ner äggulan i såsen och tillsätt räkor, musslor och champinjoner. Spara ev lite svamp och räkor för garnering. Häll såsen över fisken. Strö över ströbröd och gratinera i 250 grader ca 10-15 minuter.

Kommentarer

Den här testade jag förra veckan. Nu kommer släkten hem snart och då kör vi den här igen! Dock lite mindre vätska, än vad som står i receptet, då den blev väldigt rinnig. Annars kanongod!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…