Fiskgratäng med tärnad ostpotatis

En god gratäng med ovanlig smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 medelstora potatisar
  • 400-500 g fryst eller färsk torskfilé
  • 1 tsk salt
  • svart eller vit peppar
  • ½-1 dl hackad dill eller persilja
  • ½ dl majonnäs
  • 2-3 msk kaviar
  • ½ dl mjölk
  • 2 dl riven ost t.ex. Herrgård

Gör så här

  1. Ta fram ev. fryst fiskfilé ur frysen. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skär potatisen i ca 1 cm stora tärningar. Koka dem nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten, det tar bara ca 5 min. Låt potatisen rinna av.
  3. Skär det frysta fiskblocket i skivor eller de färska i bitar. Lägg bitarna i mitten av en smord ugnssäker form. Lägg potatisen runt om. Salta och peppra alltsammans och strö dill eller persilja över fisken.
  4. Vispa samman majonnäs, kaviar och mjölk och häll det över fisken. Strö osten över potatisen.
  5. Sätt fatet i mitten av ugnen och gratinera 25-30 min.

Kommentarer

En klar favorit =)
Har gjort den här rätten två gånger, och det lär bli flera.:-) Underbart god smak, och jag som egentligen inte gillar kaviar. Tycker dock att det blev lite för lite sås enligt receptet, så jag dubblade mjölk och majonäs samt hade 3 msk kaviar andra gången. Då blev det helt perfekt. En snabb och god fiskrätt som får 5 poäng av mig.:-)
En jättegod fiskrätt som jag kommer att göra många gånger. Tack Bojac!! Anne-Marie
Mkt god vardagsrätt, den kommer vi äta fler ggr

Liknande recept