Fiskgratäng med tomat och purjo

Mycket god både till vardags och fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g valfri vit fisk (typ torsk, sej, kolja)
  • 4 tomater
  • 1 purjolök
  • 3 dl grädde
  • 1 liten burk crème fraiche
  • 2-3 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Förkoka fisken.
  2. Skär upp tomater i skivor och purjolöken likaså.
  3. Blanda grädde, crème fraiche, riven ost, salt och peppar.
  4. När fisken är klar, lägg den i en eldfast form, lägg över tomaterna och purjolöken. Häll över gräddblandningen, ställ in i ugnen i 175 grader i 20-30 min.
  5. Serveras med ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@carinasmat_se

Lax & torsk i ugn

Allt till middagen i samma form. Jag använde torskrygg och skinnfri laxfilé men du behöver inte ha två sorter utan det går bra med…