Fiskgratäng med torsk

En väldigt lättlagad fiskgratäng, går lika bra att göra gratängen med pangasiusfilé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 torskfiléer
  • 1 kg potatis
  • 4 dl hollandaisesås
  • Smör
  • Mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Riven muskotnöt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, salt, peppar och muskoten. Mosa till lagom konsistens.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Smöra en eldfast form. Lägg fiskfiléerna i botten. Salta och peppra.
  5. Fördela potatismoset runt kanten på formen. Häll såsen i mitten. Sätt in i ugnen 15 minuter. För en finare yta byt till grill de sista 5 minuterna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept