Fiskgratäng under tomattäcke

Ta genvägen via ugnen och laga allt i samma form. Sparar både tid och disk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g sejfilé, eller annan liknande fisk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ st citron, rivet skal
  • Tomattäcke:
  • 6 st tomater, skållade
  • 2 st gula lökar, grovhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk färsk oregano, hackad
  • 1 msk färsk basilika, hackad
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Ugn 225 grader.
  2. Torka av fiskfiléerna och ta bort småbenen i mitten av filéernas huvudände. Dela filéerna i två delar och lägg i en smord ugnssäker form. Salta, peppra och riv över citronskal.
  3. Dela de skållade tomaterna i klyftor och ta bort kärnorna. Fräs lök och vitlök i en gryta med olivolja. Tillsätt tomaterna, farinsocker, oregano och basilika.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bred såsen över fisken och strö över riven parmesanost och gratinera i mitten av ugnen i 10 minuter.
  6. Servera gärna med kokt quinoa blandad med
  7. 2 msk hackad persilja och basilika.
  8. Dekorera med färska örter.
  9. Skålla tomater:
  10. Skölj och skär ett kryss i skalet på tomaterna. Lägg ner dem i kokande vatten 30 sekunder tills skalet börjar lossa vid krysset. Ta upp dem med hålslev och lägg dem i kallt vatten. Ta bort skalet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…