Fiskgryta

Smakrik fiskgryta, allt i en kastrull. Potatis, lök och vitlök varvas och kokas i fiskbuljong med tomat och oregano.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g potatis
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk färsk oregano, hackad
  • 250 g torskfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 2 små tomater
  • 1 nypa oregano, garnering
  • Tillbehör:
  • Valfri sallad
  • 4 skivor bröd

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis, lök och vitlök. Varva det i en liten kastrull eller traktörpanna. Smula fiskbuljongtärningen i vattnet. Blanda i tomatpuré och oregano. Häll det över potatisen och löken.
  2. Låt sjuda ca 10 min, tills potatisen är nästan mjuk.
  3. Dela fisken i bitar och lägg den över potatisen. Strö på salt och peppar. Låt sjuda ytterligare ca 5 min. Skär tomaterna i bitar och lägg dem över fisken. Garnera med oregano.
  4. Servera grytan med sallad och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept