Fiskgryta à la provencale

En billig fiskgryta med morötter, palsternacka, fänkål och den underbara kryddan franska örter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g sej
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 fänkål
  • 4 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 3 msk tomatpuré
  • ½ msk franska örter
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Tina sejen så mycket att fisken kan skäras i stora bitar.
  2. Skala morötterna och skär i bitar. Skölj och strimla palsternacka och fänkål.
  3. Lägg grönsakerna i en gryta och häll på fiskbuljongen. Låt koka i ca 5 minuter. Smaksätt med tomatpuré, franska örter och salt. Rör om försiktigt.
  4. Lägg i fisken och låt den småkoka tills den blivit vit och ogenomskinlig.
  5. Servera med ris eller kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept