Fiskgryta med fänkål och purjolök

Jätte god fiskgryta jag smakade idag. Har inte gjort den själv ännu, men det kommer nog inte att dröja.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fiskfilè t.ex hoki eller kolja
  • 1 fänkål
  • ½ purjolök
  • 2 ½ dl Milda mat Italiensk tomat och ricotta
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst. Skär den i stora bitar.
  2. Ansa och strimla purjolöken och fänkålen. Koka upp grädde och vatten. Lägg ner fänkål och låt den koka nästan mjuk.
  3. Lägg i fisken och purjolöken, sjud allt i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera grytan med potatis eller ris och gärna en sallad.

Kommentarer

Enkel och riktigt god. Men jag är hopplös på att följa recept. Jag fräste fänkålen och purjon mjuk innan jag tillsatte iMat (havregrädde) med lite hackad soltorkad tomat och tomatpuré. Skippade även vattnet. Men en riktigt uppskattad fiskgryta i vår familj. Kommer garanterat laga den igen!
Jag gjorde den för ett tag sedan och det blev lika god som den jag fick smaka.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…