Fiskhandlarsonens överbakade laxfile

Ett gott recept! jag tycker det blir för mycket med citronaiolin så vi bortsåg från den.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ingredienser:
  • 600 g färsk laxfile
  • Överbakning:
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1,5 dl hackade räkor
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 100 g färdig skagenröra
  • 25 g röd stenbitsrom
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Citronaiolin:
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 st pressad citron
  • 1 krm fiskkrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Tillbehör:
  • 1 krippe dill
  • 1 pkt frusen sparris
  • 1 paket bacon
  • 16 st färskpotatis

Gör så här

  1. Dela laxen i 4 bitar. Placera dem på ett ugnsfast fat.
  2. Salta lätt. Rör ihop riven ost och alla övriga ingredienser till överbakningen.
  3. Bre på fyllningen på laxfilerna och baka på 200 grader i ugn tills laxen har fått 55 grader i innertemperatur.
  4. Rör under tiden ihop citronaiolins ingredienser. Pressa vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka sparrisen lätt enligt anvisningar på paketet, ta upp ur vattnet. Linda två st baconskivor runt två st sparrisar. Stek i stekpannan.
  6. Servera med dillkokt färskpotatis

Kommentarer

Gjorde den överbakade laxen, men hoppade över aiolin och la till lite extra röra och räkor i formen och serverade med pressad potatis.. Supergott!!!

Liknande recept

@lyjons62

Snabb och enkel lax

En god, men enkel rätt med bland annat lax och dijonsenap. Har man bara kommit ihåg att ta fram laxfiléerna ur frysen tidigare, så…

Lax under ett täcke av havet

Låt oss prata om denna rätt, som blev så god och så lyckad! När jag får komplimang efter komplimang av sambon om hur god…