Fiskkakor med söt syrlig dipp

Härligt heta fishcakes.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé tex hoki eller lax
  • 0,5 paket färska haricots verts (75 g)
  • 1-2 msk röd currypaste
  • 1 ägg
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk socker
  • 1 msk smulade torkade limeblad
  • Olja
  • Söt syrlig dipp:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk ättikssprit

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar. Skär haricots vertsen tvärs över tunna skivor. Lägg fisk, currypaste, ägg, fisksås, potatismjöl och socker i en matberedare. Pulskör till en inte alltför jämn färssmet. Lägg i en bunke och blanda i bönor och limeblad. Forma färsen till 12-16 biffar med fuktade händer. Stek på medelhög värme i rikligt med olja ca 1 minut på varje sida.
  2. Söt syrlig dipp:
  3. Värm vatten, socker och ättikssprit på svag värme.
  4. Servera fiskkakorna ljumma med såsen.

Kommentarer

Perfekt som förrätt och jättegoda att doppa i sweet-chili sås som alternativ till dippen i receptet. Har med lyckat resultat bytt ut bönorna mot koriander.
Dessa kakor var ju så goda. Längtar till Thailand

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…