Fisklåda

Fisk är nyttig mat och bör ätas ett par ggr per vecka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Gravlax eller Saltsill
  • Potatis
  • Smör
  • Mjölk
  • Vetemjöl eller idealmjöl
  • 1 Gul lök eller gräslök

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i skivor
  2. Skär fisken i tunna skivor
  3. Smöra en gratängform , klicka i lite smör i botten lägg ett lager potatis varva med fisken och den strimlade löken översta varvet enbart potatis klicka på lite smör ovanpå, vispa 1 msk med en halv liter mjölk, häll över och grädda i ugn 1 timma i 200 graders värme. Om du använder saltsill , så måste den läggas i vatten under natten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@miramamman

Ullis Rågbröd

Kidsens favoritlimpa, den är för söt egentligen, men när ungarna ändå inte äter det nyttiga brödet så är det väl bättre att själv baka…