Fisklasagne

Det här är en god lasagne som smakar lite kräfta från dillfrö och tomat. Saftig och lite krämig är den likaså...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g sejfiléer eller annan vitfisk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tomatsås.
  • 0,5 st purjolök
  • 1 msk smör
  • 400 g tomater, krossade
  • ½ msk dillfrö
  • 1 st höns eller fiskbuljongtärning
  • Ostsås:
  • 5 dl kelda ostsås
  • 1 dl västerbottensost, + 1 dl, riven
  • 200 g lasagneplattor, färska

Gör så här

  1. Tomatsås:
  2. Skölj purjolöken och skiva den tunt. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Tillsätt krossad tomat, dillfrö och buljongtärning. Koka upp och sjud ca 5 min.
  3. Ostsås:
  4. Häll upp ostsåserna i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt 1 dl västerbottensost och rör tills den smält. Dra kastrullen åt sidan.
  5. Häll lite av ostsåsen i botten av en ugnssäker form. Täck med ett lager lasagneplattor. Fördela hälften av tomatsåsen över. Lägg hälften av de tinade filéerna över, lite ostsås, lasagneplattor o s v.
  6. Avsluta med lasagneplattor och ostsås överst. Strö över 1 dl riven ost och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.
  7. Servera genast med sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…