Fiskrulader med ansjovisgräddsås

En god fiskrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 avlånga skivor av lax, kolja eller sej à 70 g
  • 1/2 dl tärnade rotfrukter
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl öl
  • 2 msk ansjovisspad
  • 4 grovhackade ansjovisfiléer
  • 1 dl grädde
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Fyllning till varje fiskbit:
  2. 1/2 baconskiva eller rökt sidfläsk
  3. 2 tunna skivor av hel saltgurka
  4. 2 stekta lökklyftor
  5. 1/2 tsk fransk senap
  6. Rulla ihop till rulader med fyllningen och sätt i en tandpetare.
  7. Bryn ruladerna i stekpanna. Lyft ur för ett ögonblick.
  8. Lägg i rotfrukterna, slå på öl och buljong, koka ihop till simmig konsistens.
  9. Lägg tillbaka ruladerna i såsen.
  10. Blanda crème fraiche, grädde och senap, slå över fiskruladerna. Sätt på lock och låt dra ett par minuter. Servera med kokt potatis och saltgurka

Kommentarer

Det ska vara ½ dl rotfrukter man får tärna rotfrukterna väldigt smått, men man kan säkert ta mer än ½ dl.
Du menar väl ½ LITER tärnade rotfrukter, inte ½ DL???

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr