Fisksoppa med lax, torsk och räkor

Mustig, smakrik soppa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé
  • 150 g räkor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 morot
  • ½ grön paprika
  • ½ röd paprika
  • ½ purjolök
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 3 msk fisk- eller hummerfond
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 5 g fryst dill

Gör så här

  1. Fräs löken med kryddorna i lite olivolja.
  2. Slå över vinet, fonden, vattnet och grädden.
  3. Låt koka ihop på svag värme 8-10 min.
  4. Dela grönsakerna i tärningar och tillsätt i grytan, låt koka ytterligare 5 min.
  5. Skär fisken i kuber under tiden.
  6. Tillsätt fisken och låt den sjuda c:a 6-8 min.
  7. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.
  8. Vänd försiktigt ner finhackad dill innan servering.

Kommentarer

Liknande recept