Fiskspett i vinmarinad

Med en färdig soja med skaldjurssmak får fisken en perfekt marinad som ger sälta och förstärker smaken av havets läckerheter. Lite pyssel är det att strimla grönsaker och sedan koka dem lätt för att vidare linda dem kring fiskbitarna. Men det blir verkligen stilfullt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g fast vit fisk
  • 300 g laxfilé
  • 6-8 jätteräkor
  • Squash
  • Morot
  • Marinad:
  • ½ dl skaldjursolja, mrs Chengs Seafood Soy
  • 2 tsk torrt vitt vin
  • Färskriven ingefära

Gör så här

  1. Skölj fisken och skär den i ca 3x3 cm stora bitar.
  2. Blanda marinaden. Häll den över fisken och räkorna.
  3. Täck över. Låt stå i ca 1 timma.
  4. Skölj squashen och skala moroten. Skär skivor på längden med en osthyvel.
  5. Koka strimlorna i 1 minut, kyl sedan i kallt vatten.
  6. Linda squash runt laxen och morot runt den vita fisken.
  7. Trä på träspett som legat i blöt en stund.
  8. Grilla i ugn i 200 grader eller på utegrillen ca 15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…