Flädergravad lax med sallad och vinägrett

Perfekt på midsommarlunchen eller buffé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g skinn och benfri laxfilé, som varit fryst minst 3 dygn
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk grovmald vitpeppar
  • ½ dl koncentrerad flädersaft
  • 2 msk okryddat brännvin, eller vodka
  • 300 g kokt kall potatis
  • ½ knippa dill, ca
  • Ca 175 g blandade salladsblad
  • Vinägrett:
  • 3 msk flädervinäger, se recept i matklubben
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Garnering:
  • Gräslöksblommor eller fläderblommor

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg ut dem i en form. Strö över salt och peppar. Blanda saft och brännvin och häll det över laxen. Ställ laxen i kylen i 2 timmar.
  2. Skär potatisen i skivor. Plocka dillen. Lägg salladsbladen på ett stort fat. Lägg på potatis och dill. Låt laxen rinna av och strimla den grovt. Strö laxen på salladen.
  3. Vinägrett: Blanda vinäger och senap. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Krydda med salt och peppar. Garnera med blommor och servera salladen med vinägrett.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr