Fläskfilé i ugn med gorgonzolaost

Lättlagad god helgrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g gorgonzola
  • 3 msk kapris
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 ask cocktailtomater
  • Örtkryddor (torkad oregano går bra)

Gör så här

  1. Ugn 200 grader.
  2. Putsa och krydd fläskfilén med salt och peppar. Bryn filén runtom i matfettet i en stekpanna. Skär upp i 1½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form.
  3. Skär gorgonzolan i bitar. Koka upp den och kapris i matlagningsgrädden. Låt puttra till gorgonzolan har smält.
  4. Häll såsen över filén. Halvera cocktailtomaterna och strö dem över. Ställ in i ugn c:a 15 minuter tills allt är varmt och ytan fått en fin färg.
  5. Servera med nykokt tagliatelle och en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@saaabina

Kyckling med fetaost

Detta är ett recept som jag fick av en vän till mig. Man kan även använda fläskfilé istället för kyckling om man vill det…