Fläskfilé med grönpeppar

Allt i ett

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk matfett
  • 1 gul lök
  • 3 dl ris
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 paprikor, röd och grön
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl grädde
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Putsa köttet salta och peppra. Bryn runt om i matfettet och låt steka klart under lock i 15 min.
  2. Skala och hacka löken och fräs den i matfett. Tillsätt ris och fräs en minut.
  3. Späd med vatten och buljongtärning. Koka upp och rör om så att tärningen löses upp. Sjud under lock i 20 minuter.
  4. Dela och kärna ur paprikorna. Blanda med riset och häll i en form.
  5. Skiva svampen och fräs i matfett. Strö över mjöl och späd med vatten, fond och grädde.
  6. Tillsätt hackad grönpeppar och senap. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skiva köttet och lägg ovanpå riset. Häll såsen över och gratinera i 10 minuter.
  8. Ugn: 225 º.

Kommentarer

Mycket god gratäng men minskar nog ner lite på grönpepparen nästa gång.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr