Fläskfilé med ingefära- och honungsglaze

Fläskfilé med ingefära- och honungsglaze

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé(er)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk pressad citron
  • 3 msk olja
  • Glaze:
  • 4 msk strimlad ingefära
  • 4 msk honung
  • 1,25 dl calvados
  • Wok:
  • 100 g champinjoner, i klyftor
  • 1 morot/morötter, i slantar
  • ½ purjolök(ar), strimlad
  • 100 g sockerärtor
  • ½ squash, i skivor

Gör så här

  1. Putsa bort fett och senor från fläskköttet. Lägg köttet i en skål med krossad vitlök och pressad citron och låt marinera i 5 minuter. Hetta upp olja i en stekpanna på medelstark värme. Tillsätt fläskkött och stek 2 minuter på varje sida eller tills köttet är väl brynt. Låt det eftersteka i ugn i 15 minuter i ca 175 grader.
  2. Hetta under tiden upp olja i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt ingefära och sautera i 1 minut. Tillsätt honung och calvados och låt sjuda i 4-5 minuter eller tills såsen reducerats till hälften.
  3. Woka purjo, squash, sockerärtor, champinjoner och morotsslantar hastigt.
  4. Skiva fläskköttet och lägg upp på tallrikar med de wokade grönsakerna. Häll över ingefärs- och honungsglaze.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept