Fläskfile med kantarellsås

Enkel och snabb rätt som du inte kan motstå!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 4 dl mellangrädde
  • 2 askar crème bonjour kantarellost
  • 1 burk konserverade kantareller eller färska
  • Kantarellfond
  • Salt
  • Peppar
  • Smör att steka i

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skär den i 2 cm tjocka skivor som du steker. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Stek kantarellerna i smör, krydda med salt, peppar och ev lite lökpulver. Lägg svampen över köttet. Häll grädden i stekpannan och låt den koka upp. Vispa ner osten och rör tills den har smält. Smaka av med kantarellfond, salt och peppar. Häll såsen över köttet och sätt in formen i ugnen i 225 grader, ca 15 min.
  2. Servera med potatiskroketter (som du har inne i ugnen samtidigt som köttet) eller pressad potatis och en sallad! Mums!!

Kommentarer

Tack för ett enkelt och gott festrecept. Smarrigt.
Väldigt gott! Såsen går utmärkt att ha även till andra rätter tex om man vill piffa upp en vanlig kotlett.
Jättegod gryta! Sonen var överförtjust,,det är inget dåligt betyg!

Liknande recept