Fläskfilé med lök- och champinjonröra

Festmat!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,3 kg fläskfilé (2 st)
  • 1 gul lök
  • 2 hg färska champinjoner
  • 1 äpple
  • 1 + 1 + 1 dl vatten
  • 2 tsk Mrs Chengs mushroom soy
  • 2,5 dl mellangrädde 27 %
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna.
  2. Skala och hacka äpplet. Dela fläskfiléerna i bitar på ca 2 cm.
  3. I stekgryta: fräs löken och efter ett par minuter tillsätt champinjonerna och efter ytterligare ca 2 minuter tillsätt äpplet . Låt röran fräsa en stund. Häll över 1 dl vatten.
  4. Krydda filébitarna med salt och vitpeppar på ena sidan och salt och grovmalen svartpeppar på andra sidan. Bryn hälften av filébitarna på stekjärn. När de är genomstekta tillsätt 1 dl vatten. Häll över filén i stekgrytan.
  5. Gör om samma sak med andra hälften av filén.
  6. Sätt stekgrytan där du nu har både all filé och lök-röran på plattan och värm upp.
  7. Tillsätt mellangrädden och krydda med kinesiska sojan och ev mer salt.
  8. Jag brukar servera hasselbackspotatis och sockerärtor till.
  9. Bra att veta: Det hackade äpplet ger söt smak och tar fram övriga smaker.

Kommentarer

Jättegott! :)
Glömde att betygsätta. Gör det nu
Hej! Tack för ett underbart recept. Kan verkligen rekommendera det. Underbar god. Detta ska jag verkligen göra fler gånger. //Ylwa.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…