Fläskfilé med portvinssås

Här kommer huvudrätten i 3 rätters

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 gr fläskfilé
  • c:a 2 dl portvin
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl köttbuljong
  • 2-3 dl grädde
  • 1-2 st purjolökar
  • 2 stora färska fänkål
  • 250 gr krämig ädelost

Gör så här

  1. Putsa filén, lägg i bunke tillsammans med portvinet så den täcker. Låt marinera över natten i kylskåp.
  2. Torka av köttet innan stekningen. Smaka av med salt och peppar. Stek runt om i c:a 5-6 min. Håll varmt.
  3. Blanda marinad och buljong låt koka tillsammans. Tillsätt grädde.
  4. Skär purjo i strimlor, fänkålen i klyftor. Koka dem mjuka.
  5. Skär filén i tjocka skivor, lägg i ugnsäker form.
  6. Fördela grönsakerna runt om, häll sås över.
  7. Klicka på osten.
  8. Gratinera i het ugn tills osten smällt.
  9. Servera klyftpotatis till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr