Fläskfilé med räkor

Jättegod rätt som funkar minst lika bra med kycklingfilé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk "vanlig" senap
  • 1 burk med skalade räkor eller frysta
  • 1 msk maizena
  • Salt
  • Peppar
  • Smör

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Stek skivorna i lite smör. Salta och peppra. Lägg upp på ett ugnsäkert fat.
  2. Koka ihop crème fraiche med vatten och buljongtärningen. Smaksätt med senap och dragon. Smaka av med salt och peppar. Red av med maizena. Häll såsen över fläskfilén och lägg på räkorna. Värm i ugnen i ca 5-10 min. Inte för länge för då blir räkorna sega. Servera med tex klyftpotatis eller ris och en blandad sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr