Fläskfilé med rosépepparsås

En enkel variant av den klassiska rätten! Mycket god och snabb att laga! Uppskattad även av lilleman som är 1,5 år!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tsk rapsolja
  • Salt och peppar
  • Såsen:
  • 1 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk kalvbuljong
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk soja
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • Serveras med kokta gröna bönor, ris och en blandad sallad!

Gör så här

  1. Skiva fläskfilén i 2 cm tjocka skivor.
  2. Bryn köttet i matfettet på båda sidor och salta och peppra. Lägg över köttbitarna i en gryta.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen utom rosépeppar, och häll över köttet. Låt koka ca 10 min.
  4. Tillsätt den lätt krossade rosépepparen i såsen och låt koka ytterligare 5 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med ris eller potatis, kokta bönor och en sallad!
  7. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept