Fläskfilé med vinbärssås

Lite sylt eller gelé i såsen är typiskt svenskt. Lingon- eller vinbärsgelé

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 2½ dl Laga Lätt 4 %
  • Ev 1 dl matlagningsyoghurt om du vill ha liet mera sås
  • 2 msk kalvfond
  • 1 krm krossad kryddpeppar
  • 1 tsk soja
  • ½ dl lingon- eller vinbärsgelé
  • 1 msk hackad persilja
  • Ev 1 msk hela bär

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor och krydda med salt och peppar.
  2. Bryn köttet på båda sidor i olja i en stekpanna.
  3. Vispa ihop grädde, peppar, soja och sylt i en vid låg gryta.
  4. Lägg i köttet och låt puttra 5-10 minuter.
  5. Strö över persiljan och ev. hela bär.
  6. Servera med potatisklyftor och broccoli eller brysselkål.
  7. PS! Byt gärna ut fläskfilén mot kycklingfilé.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…