Fläskfilé på kinesiskt vis med plommonpuré

Den här exotiska kinesiska rätten med fläskfilé och färska plommon får alltid gästerna att be om mer. 272 kcal/portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, cirka 400 g
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 3 mogna plommon
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 2 silverlökar, skurna i klyftor
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk fint riven färsk ingefära
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Slå in fläskfilén i plastfolie, frys in den tills fast och skiva den sedan tunt tvärs över köttets fibrer. Lägg skivorna i en skål med soja och sesamolja och vänd köttet så att det täcks. Täck över, ställ åt sidan och marinera en timma, vänd då och då.
  2. Skålla och skala plommonen. Halvera och kärna ur dem och lägg fruktköttet i en mixer med socker och mixa till en fin puré. Ställ åt sidan.
  3. Hetta upp oljan i en stor teflonwok eller stekpanna på medelvärme. Lägg i fläskköttet när woken är rykande het och woka 2 minuter tills gyllene.
  4. Tillsätt lökklyftorna och woka 2-3 minuter tills löken har mjuknat och är gyllene. Tillsätt vitlök och ingefära och woka 1 minut. Blanda ner plommonpurén och hetta upp såsen tills den börjar sjuda. Strö över sesamfrön och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept