Fläskfilé

Fläskfilé i rosa sås, det här är en rätt som brukar serveras på fredagskvällar. Hoppas du gillar det!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 gram fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 hackad gul lök
  • 4 champinjoner delase i mindre bitar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk Worcestershiresås
  • 1 msk soja
  • 1-2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ½ msk rosepeppar
  • Hackad persilja

Gör så här

  1. Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något. Bryn dem hastigt i smör. Salta och peppra.
  2. Ta upp köttet och fräs löken och svampen.
  3. Blanda ihop crème fraiche, grädde, chilisås, worchestersås, soja och vitlök. Slå blandningen över löken o svampen, rör om och låt puttra några minuter.
  4. Lägg i kött och rosepeppar och låt puttra 5 minuter.
  5. Strö över persilja.
  6. Jag serverade ugnsrostade grönsaker och en grekisksallad...men ris och pasta funkar utmärkt till den som vill de.

Kommentarer

Jättegott!

Liknande recept