Fläskfilégratäng

Gluten och laktosfritt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Smör till stekning (ev laktosfritt)
  • 4 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 3 dl tomatjuice
  • 3 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Putsa filén från hinnor och skär dem i cm tjocka skivor. Stek dem gyllenbruna i en klick smör.
  3. Skala och skiva potatisen, palsternackan och löken. Stek löken mjuk i en klick smör. Salta och peppra löken.
  4. Varva köttet, potatisen, palsternackan och löken i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och vitpeppar.
  5. Blanda tomatjuice, vatten, kalvfond och citronskal i en bunke. Pressa i vitlöksklyftorna.
  6. Häll blandningen över gratängen och stek i ugnen ca: 40 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept