Fläskfilégryta med rosépeppar

God fläskfilégryta, kan bli ännu godare med fläskytterfilé som jag tycker är mycket mörare och godare än fläskfilén.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk rosépeppar, krossad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche eller grädde
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • Maizenaredning
  • 70 g strimlad bacon (½ pkt)

Gör så här

  1. Knaperstek bacon och låt det sedan rinna av på en bit hushållspapper.
  2. Skär filén i mindre bitar eller skivor, bryn dom hastigt så de får färg. Ta upp dom och håll köttet varmt under folie undertiden du gör såsen.
  3. Vispa ur stekpannan med vatten, tillsätt fond, senap, soja, rosépeppar, pressad vitlök, crème fraiche och purjolök och låt det koka upp.
  4. Smaka av såsen med salt och peppar, red av till önskad konsistens, lägg i köttet och låt det småputtra tills köttet är klart.
  5. Strö över lite krossad rosepeppar och bacon vid serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…