Fläskfilépasta på husets vis.

Lagade detta efter bästa experimentering ikväll. Sambon älskade det och tvingade mig att lägga upp det. Så varsågoda!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400-500 g penne pasta
  • 500-600 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 200 g crème fraîche
  • 200 g dessertost (paprika/chili)
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk Tigersås
  • 1 msk kycklingfond
  • 1-2 msk japansk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda

Gör så här

  1. Stek lök och paprika mjukt och låt få lite färg.
  2. Putsa filén och skär den i strimlor och stek till fin färg, krydda.
  3. Tillsätt crème fraîche, dessertost och mjölk och koka upp. Tillsätt den rivna osten, tigersås, fond och soja.
  4. Låt såsen koka ihop medan pastan kokar upp.
  5. Rör ner den kokta pastan i filésåsen och låt koka ihop.
  6. Servera gärna med lite riven parmesanost.

Kommentarer

vad är tigersås?

Liknande recept