Fläskfiléwok med honung

Fläskfilé är väldigt mört kött och tillagad med wokmetoden blir rätten inte bara snabb och lätt utan även mycket hälsosam.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé, tunt skivad
  • 3 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 chilifrukter, fint hackade
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk soja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk honung
  • ½ dl mirin eller torrt vitt vin
  • ½ dl apelsinsaft, färskpressad
  • 5 vårlökar, tunt skivade
  • 1 stor morot, tunt skivad
  • 3 selleristjälkar, tunt skivade
  • 1 grön paprika, tunt skivad
  • 400 g broccolibuketter

Gör så här

  1. Lägg fläskfiléskivorna i en skål. Blanda vitlök, ingefära, chilifrukt, olivolja, soja, färskpressad citronsaft, honung, mirin och färskpressad apelsinsaft. Häll marinaden över köttet. Täck över det med plastfolie och marinera i kylen minst 10 minuter. Ju längre köttet marineras desto mörare blir det.
  2. Hetta upp wokpannan eller en stor stekpanna på hög värme. Låt köttet rinna av, spara marinaden, och bryn det på alla sidor under omrörning. Det är viktigt att woken är riktigt varm. Om köttet sjuder i sin sky blir det segt.
  3. Tillsätt vårlök, morot, selleristjälkar, paprika och broccolibuketter. Bryn under omrörning i 2 minuter.
  4. Tillsätt marinaden och sjud upp. Servera gärna tillsammans med ris eller nudlar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…