Fläskkarré med lök och kantareller

Rena smaker, enkelt och gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor lök, skivad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 l kantareller eller blandsvamp
  • 1 stor klick smör
  • 2 skivor fläskkarré
  • 8-10 små färskpotatisar

Gör så här

  1. Bryn karrén på hög värme, salta, peppra och lägg över i en ugnsform.
  2. Borsta och skölj potatisen, lägg den tillsammans med köttet.
  3. Stek i ugnen på 150 grader i 40 minuter.
  4. Stek bort allt vatten ur svampen i en torr stekpanna på hög värme.
  5. Tillsätt en rejäl klick smör, löken och vitlöken.
  6. Stek på mellan värme i 15 minuter tills löken och svampen fått färg.
  7. Servera svamp och lökblandningen tillsammans med karrén och potatisen

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept