Fläskkarré med röksmak

Med senap och chilipulver får karrèn lite extra sting. Det är smoke glaze som ger köttet den läckra "rökiga" smaken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g fläskkarrè
  • 4 grillpinnar
  • Marinad:
  • 1 msk chilipulver
  • 1 dl ketchup
  • 2 msk smoke glaze
  • 1-2 tsk fransk ljus senap
  • Saften från ½ citron
  • Tillbehör:
  • Potatisklyftor
  • Sallad
  • Aromsmör

Gör så här

  1. Skär karrèn i lite större bitar.
  2. Blanda ingredienserna till marinadenen i en skål.
  3. Vänd ner köttbitarna och låt marinera i några timmar.
  4. Trä upp på grillpinnar och grilla på medelvärme, 3-4 minuter på var sida. Pensla med marinaden under och efter grillningen.
  5. Potatisklyftor, ett aromsmör och en god sallad är gott till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…