Fläskpannkaka

Den som mamma gjort sen jag var liten. Till en långpanna gjorde hon alltid dubbel sats för att det skulle räcka till alla.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 5-6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • Fläsk- eller bacontärningar efter tycke och smak

Gör så här

  1. Bred ut fläsket i en långpanna och bryn det knaprigt i ugnen i 7-8 min på 225 grader.
  2. Häll sedan smeten över och grädda i 20-25 min. Gör man dubbel sats får det vara inne lite längre för att bli genombakt.
  3. Servera med lingonsylt och en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…