Fläskpannkaka

Åh, vad det är gott. Min mamma brukade värma upp fläskpannkakorna i stekpannan. Vad det blev gott och knaprigt. Ett recept från 1960, från min mormor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2-3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • ½ -1 tsk salt
  • (½ msk socker)
  • Margarin eller smör
  • 1-3 hg rimmat eller rökt fläsk

Gör så här

  1. Detta är ett grundrecept för plättar och pannkakor.
  2. Vispa samman äggen och lite av mjölken.
  3. Tillsätt mjöl, socker och salt, vispa till en jämn smet.
  4. Späd sedan med resten av mjölken.
  5. Sätt ugnen på 250°.
  6. Smörj långpannans kanter.
  7. Skär rimmat eller rökt fläsk i tärningar.
  8. Bryn dem lätt i stekpanna eller långpanna.
  9. Häll fläsket i långpannan.
  10. Häll pannkakssmeten över fläsket.
  11. Grädda i varm ugn tills pannkakan fått gulbrun färg.
  12. Skär den i bitar.
  13. Servera med lingonsylt.

Kommentarer

Jag har försökt göra fläskpannkaka massor med gånger men misslyckats, fram tills jag hittade det här receptet! Så oerhört enkelt, gott och fantastiskt! :)
Underbart matig o god. Lätt att göra!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…