Fläskytterfilé med apelsin- och rosmarinsås

Jag gjorde detta recept med fläskkotlett istället. _Det gick bra det med. :) Bilden gör inte rätten riktigt rättvisa, så ladda gärna upp en annan om ni har möjlighet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • ½-1 dl vatten
  • 1 tsk torkad rosmarin eller 1 kvist färsk
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 2 dl crème fraiche gourmet - senap, vitt vin och schalottenlök
  • Riktlinjer om man smaksätter crème fraichen själv:
  • 1¼ dl vitt vin och uteslut vattnet från originalreceptet
  • 2 schalottenlökar som jag brynte först ev. fler
  • 2 tsk senap
  • Att servera till:
  • jasminris
  • sockerärtor

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Stek dem i matfett ca 5 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och håll det varmt. Vispa ur pannan med vattnet.
  2. Rör ner apelsinskal, crème fraiche och rosmarin i pannan. Om rosmarinen är färsk använd endast bladen. Lägg ned köttet och låt det sjuda några minuter.
  3. Servera med jasminris och sockerärtor.

Kommentarer

Super god!!! klar 5:a

Liknande recept