Förkokta, griljerade revbensspjäll

Kan kylas igen och serveras kalla på julbordet eller ätas varma som huvudrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kg revbenspjäll
  • 2 msk salt
  • 10 vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 1/2 gul lök
  • 1 tsk mald ingefära
  • Kokande vatten
  • Marinad:
  • 3/4 dl tomatpure´
  • 1/4 dl chilisås
  • 5 msk vatten
  • 5 msk rapsolja
  • 5-6 flytande honung
  • 3 krm chiliflingor,(finns färdiga i bl.a. frysdisken)
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg spjällen i en trång kastrull tilsammans med kryddor och lök. Slå på kokande vatten. Och låt sjuda i 1 timme, eller tills de känns möra.Låt spjällen ligga kvar och kallna i spadet över natten.
  2. Rör ihop alla ingredienser till marinaden.
  3. Slå bort kokspadet och dela de kalla spjällen i bitar längs med benen.Lägg i en ugnsform och pensla rikligt med marinaden.
  4. Täck med folie och ställ i kylen i 2 timmar.Ta sedan bort folien och stek spjällen mitt i ugnen tills de fått fin färg och är genomvarma,cirka 30 minuter.Vänd dem efter halva tiden

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…