Fräst matvetesallad med chorizo och grönsaker

Färdigkokt matvete på burk är riktig snabbmat, och nyttig. Matvetesalladen är också god att äta kall.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 chorizo
  • 1 påse wokgrönsaker, 400 g
  • 1 msk rapsolja
  • 2 burkar matvete à 400 g
  • 1 tsk flingsalt
  • 50 g ruccolasallad
  • Tillbehör:
  • 1 dl mild ajvar relish

Gör så här

  1. Stek eller grilla korven.
  2. Stek grönsakerna i oljan i en stekpanna. Häll av vätskan från matvetet och blanda ner i stekpannan. Smaka av med salt.
  3. Skölj ruccolan och blanda ner i matveteblandningen.
  4. Servera salladen med korv och ajvar relish.

Kommentarer

Den här var lättlagad och god, kan dock vara vettigt att säga ungefär hur lång tid det tar att få wokgrönsakerna varma (jag tog dem direkt från frysen och det tog minst 20 minuter innan de var klara). Jag skulle dock inte blanda ner ruccolan utan ha den på sidan av så var och en kan blanda själv (matlådeperspektiv). För barnen är det lätt att koka lite pasta istället ifall de har svårt för matveteblandningen. Bra vardagsrätt som jag kommer att göra igen!

Liknande recept

@atgeir

Emmas saftiga brödlimpor

Ett nyttigt och grovt bröd med en saftig känsla. Oerhört mättande och perfekt till soppor, frukost eller när man är sugen på något gott.…