Fransk pajdeg med ägg

Det är bäst att göra degen 1 dygn innan den skall användas, då blir den lättare att kavla. I vart fall bör den vila i kylskåp 1-2 timmar. Låt gärna degen vila i formen och i frysfack en stund, så sjunker inte kanterna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2,5 Vetemjöl
  • 75 g Smör el. margarin
  • 1 st Ägg
  • Lagom till form 25 cm

Gör så här

  1. Häll mjöl och salt i en bunke.
  2. Tillsätt 1 ägg och rumsvarmt smör skuret i bitar. Knåda samman och forma till en boll.
  3. Platta till degen och gör en ny boll.
  4. Linda in i plastfolie. Lägg i kylskåp 1 tim eller längre.
  5. Knåda degen smidig.
  6. Kavla ut en tunn deg (<3 mm).
  7. Smörj en pajform med matfett.
  8. Klä med deg och skär bort kanterna.
  9. Stick upprepade hål i degen med en gaffel.
  10. Sätt ugnen på 220 grader.
  11. Förgrädda degen 10 min. (ej nödvändigt

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…